Praktika të mjekësisë popullore shqiptare në shekullin e 20-të

Përgatiti: Rita Strakosha

Mjekësia popullore ka traditë të vjetër në Shqipëri. Mjeku Hysni Ndoja ka mbledhur gjatë dhjetëra viteve recetat e mjekëve popullorë të krahinave të ndryshme dhe i ka publikuar ato në librin “Mjekësia popullore, kulturë e lashtë në shërbim të shëndetit”. Këto receta janë një thesar i mjekësisë popullore, dhe mund të përdoren nga mjekësia alternative në dritën dhe të dijeve shtesë që kanë sjellë studimet moderne. Libri përmend dhe praktika të dyshimta, deri të rrezikshme për jetën, prandaj është më shumë i rekomanduar për mjekët e soçëm alternativë.

Këtu mund të lexoni librin.

Advertisements
This entry was posted in Shendeti pa ilace, Vetemjaftueshmeria. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s