Fshirja e tapeteve pa fshese me korrent

Pergatiti: Rita Strakosha, ritastrakosha@yahoo.com

Fshirja e një tapet pa fshesë me korrent mund të bëhet me dy mjete të thjeshta:

Fshijmë tapetin me fshesë të thjeshtë

Zakonisht kjo lloj fshese pushin nuk e mbledh dot. Prandaj pas fshirjes, tapetin e krehim me një këpucë ose shapkë që e ka shollën me brazda. Kur brazdat janë paralele dhe afër, sholla e mbledh mirë pushin.

Foto: Këpucë e mirë për pastrim tapeti

Gjithashtu tapete të vogla/të lehta mund ti pastrojmë dhe duke i rrahur.

Gjithashtu, njollat e tapetit mund ti pastrojmë duke e fërkuar me leckë të njomë. Tapetin e lëmë të thahet aty ku është duke e mbuluar me një pëlhurë të hollë. Pëlhura pengon që gjatë tharjes të shtohen njolla nga lëvizjet mbi tapet, por lejon tharjen. Kur tapeti të jetë tharë e heqim pëlhurën.

Advertisements
This entry was posted in Kursimi i energjise & lendes, Vetemjaftueshmeria. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s