Perdorimi i thuprave ne vend te plastikes

Përgatiti: Rita Strakosha, ritastrakosha@yahoo.com

Fibrat e thara të bimëve janë përdorur që në lashtësi për prodhimin e shportave, të rrogozëve etj. Në zonat arkeologjike të Lindjes së Mesme janë gjetur prova të rrogozëve të thurur nga thupra që në shekullin e 8000 para erës sonë.

Në varësi të bimës së përdorur ndryshon dhe teknika e thurjes së thuprës.

Ka disa produkte të cilat aktualisht prodhohen me material plastik ose metalik, por që mund të prodhohen prej thupre ose kashte, material i rinovueshëm. 

Fshesa

Kosh për foshnjen:

Kovë për mbajtjen e rrobave

Kanistër buke

Rafte për mbajtjen e rrobave

Rafte librash

Canta prej kashte

 Shapka kashte

Karrige kashte

Rrogoza kashte

Advertisements
This entry was posted in Zevendesimi i materialeve sintetike. Bookmark the permalink.